huisstijl ontwikkeling

Huisstijlontwikkeling: creëren van een visuele identiteit

Huisstijlontwikkeling is het creëren van een visuele identiteit voor uw organisatie. Bij AppeltjeZ gaat huisstijlontwikkeling vooral om het begrijpen waar uw organisatie voor staat en waarin deze zich onderscheidt van uw concurrentie. Uw positionering vormt de basis voor de ontwikkeling van uw huisstijl.

Wat wil uw organisatie uitstralen? Hoe wilt u zich onderscheiden van de concurrentie? En wat zijn uw kernwaarden? Met het antwoord op deze vragen, een duidelijk stappenplan en aandacht voor effectiviteit, functionaliteit en uniformiteit, ontwikkelt AppeltjeZ een passende én verrassende huisstijl voor uw organisatie.
 

Huisstijlontwikkeling in vijf stappen

Huisstijlontwikkeling vraagt om een gestructureerde, strategische aanpak. Om grip te houden op het proces van huisstijl­ontwikkeling werkt AppeltjeZ met een vast stappenplan:
 

stap 1: Doelstellingen & Identiteit 
De start van een huisstijltraject begint met het vastleggen van doelstellingen, middelen en gewenste uitstraling. We focussen op de identiteit, kernwaarden en het (gewenste) imago van uw organisatie. Vanzelfsprekend wordt ook uw doelgroep vastgelegd, omdat deze groep zich uiteindelijk met de nieuwe huisstijl moet kunnen identificeren.

 

stap 2: Concept & Ontwerp
In deze fase begint het creatieve deel van uw huisstijltraject: het ontwerpproces, waarbij onze ideeën tot leven komen in een ontwerp. We houden rekening met factoren als logo, typografie, kleurgebruik en lay-out.

 

stap 3: Implementatie
Na goedkeuring van het huisstijlontwerp gaat de implementatie van start. Tijdens de implementatie voeren wij uw huisstijl consequent door op alle mogelijke communicatiemiddelen. We zorgen voor een soepele invoering met minimale verstoring van de dagelijkse werkzaamheden.

 

stap 4: Management (Bewaking & Beheer)
Voor een optimale visuele uitstraling en blijvende herkenbaarheid is het is belangrijk dat uw huisstijl consequent wordt toegepast.

 

stap 5: Monitoring & Evaluatie
Uw organisatie ontwikkelt zich voortdurend. Daarom is het verstandig om regelmatig te evalueren of uw huisstijl nog voldoende aansluit bij de (gewenste) identiteit en bedrijfsactiviteiten.


 

Laat AppeltjeZ uw nieuwe huisstijl ontwikkelen

AppeltjeZ is een professioneel bureau met bewezen resultaat op het gebied van huisstijlontwikkeling. Wij hebben alle kennis, ervaring en creativiteit in huis om het proces van huisstijlontwikkeling van A tot Z te doorlopen.

Daarom kiest u voor huisstijlontwikkeling van AppeltjeZ

  • huisstijlontwikkeling van A tot Z: ontwerp, implementatie én bewaking;
  • heldere werkwijze, goede planning en kostenbewaking;
  • ruim 10 jaar ervaring.


Wij denken graag met u mee over uw nieuwe huisstijl. Wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek? Neem dan meteen contact met ons op. Wij antwoorden altijd binnen één werkdag.