Andries

Omschrijving

Andries | tekst, training & advies klimt in de pen voor zowel zakelijke als commerciële teksten. Naast creatie en redactie (waaronder het schrijven en redigeren van webteksten) houdt Andries zich ook bezig met communicatieadvies en schrijf- en presentatietrainingen. Het motto van Andries luidt 'schrijven om te beklijven'. De boodschap moet immers wél worden onthouden ...

In maart 2011 bestaat Andries | tekst, training & advies vijftien jaar.Bij de start in 1996 was eigenaar André Driessen op de eerste plaats tekstschrijver. Inmiddels geeft hij ook workshops en trainingen in mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden en is Andries uitgegroeid tot een professioneel bureau voor tekst, training en advies. De vraag om de huisstijl van Andries te restylen zodat het aan de nieuwe positionering kon voldoen, groeide uit tot de wens voor de ontwikkeling van een compleet nieuw logo met bijbehorende huisstijl.
 

Resultaat

In het logo van Andries is het motto 'schrijven om te beklijven' visueel vertaald naar drie gestileerde touwtjes met knopen. Dit idee is geïnspireerd op de khipu's of quipu's: verschillende koorden met knopen die door de Inca's gebruikt werden om allerlei informatie weer te geven. Eeuwenlang waren de khipu's een mysterie, maar sinds kort zijn er bewijzen dat khipu's – naast een soort van telramen – ook meer complexe informatie bevatten en dus in feite een soort van schrift zijn. Ook in onze Westerse wereld is de knoop een bekend hulpmiddel om dingen te onthouden.

De knopen komen in gestileerde vorm terug in het logo en de huisstijl van Andries. De drie kleuren van de 'touwtjes' in het logo staan voor de onderdelen tekst, training en advies.

Over De Case

Opdracht

  • ontwikkeling logo en huisstijl;
  • ontwerp en opmaak huisstijldragers.

Richtlijnen & Uitstraling

  • motto: 'schrijven om te beklijven';
  • speels;
  • creatief.

Hoe zij dit project hebben ervaren

André Driessen
eigenaar Andries, Veldhoven

"Het resultaat was van de bovenste plank. Ben je uitgekeken op de Jupiler-League en ga je voor de Champions League? Kies dan voor een ontwerp van AppeltjeZ."