Obresa

Omschrijving

Obresa B.V. is een professioneel administratie- en belastingadvieskantoor met vestigingen in Aarle-Rixtel, Valkenswaard en Helmond. Obresa Administratie & Advies adviseert, begeleidt en ondersteunt MKB-ondernemers in de regio Zuidoost-Brabant en Limburg in hun bedrijfsvoering. De 'harde cijfers' dienen daarbij als uitgangspunt. Met dit sturingsinstrument adviseert Obresa ondernemers in het MKB op het gebied van organisatie, strategie en verdienmodellen.

Pieter van den Reek en John van Rooij besluiten hun krachten te bundelen en zetten samen een nieuw administratie- en belastingadvieskantoor op onder de naam Obresa. Uitgangspunt voor de nieuwe huisstijl is een strakke, zakelijke en informele uitstraling: níet exclusief, wél kwalitatief. Met de nieuwe huisstijl wil Obresa zich onderscheiden van de 'stoffige boekhouder van weleer' en zich profileren als een moderne financiële dienstverlener.
 

Resultaat

De wisselwerking tussen de 'harde cijfers' en de bedrijfsresultaten vormt de basis van het nieuwe beeldmerk van Obresa. De verschillende balkjes in het beeldmerk vormen één liggende en één staande staafdiagram, die respectievelijk de 'harde cijfers' en de (stijgende) bedrijfsresultaten symboliseren. Beide staafdiagrammen grijpen in elkaar en vormen zo één geheel, want: het een kan niet zonder het ander ...

Over De Case

Opdracht

  • ontwikkeling logo en huisstijl;
  • ontwerp en opmaak huisstijldragers.
     

Richtlijnen & Uitstraling

  • informeel zakelijk;
  • modern;
  • níet exclusief, wél kwalitatief.