Wovesto

Omschrijving

Wovesto is een eigentijdse woningcorporatie uit Sint-Oedenrode. Met meer dan 40 jaar ervaring op het gebied van wonen anticipeert Wovesto op veranderingen in de markt en ontplooit zij initiatieven om haar klanten eigentijdse en passende service te bieden. In haar dienstverlening stelt Wovesto de klant centraal.

Een reorganisatie, een nieuwe directeur en een nieuwe manier van werken, leiden in 2004 tot de beslissing om een nieuwe huisstijl te laten ontwikkelen. Met de nieuwe huisstijl wil Woningbouwvereniging Sint-Oedenrode zich sterker onderscheiden als mensgericht partner in de huisvesting.
 

Resultaat

Om dicht bij de huidige naam te blijven is besloten om de eerste letters van WOningbouw, VEreniging en SinT-Oedenrode samen te voegen tot één korte en heldere naam: Wovesto. In de naam Wovesto zit het woord 'veste', dat stadsmuur of versterkte plaats (in de zin van vestingen of burcht) betekent. Het verwijst naar het oude Sint-Oedenrode met haar burchten, maar heeft ook een directe associatie met wonen.

Om met name het aspect 'de klant staat centraal' tot uitdrukking te laten komen in het beeldmerk, is ervoor gekozen een mensfiguur in een cirkel te plaatsen. Het figuurtje is geïnspireerd op een gebouw in perspectief.

Later is ook een naam, propositie, logo en huisstijl ontwikkeld voor de Vereniging voor Eigenaren. Waar bij Wovesto de nadruk ligt op het sociale, menselijke aspect, benadrukt de huisstijl van Vestobeheer juist het onroerend goed.

Over De Case

Opdracht

  • ontwikkeling naam, pay-off, logo en huisstijl;
  • ontwerp en opmaak huisstijldragers;
  • huisstijl management.
     

Richtlijnen & Uitstraling

  • klantgericht / klant staat centraal;
  • sociaal betrokken;
  • warm;
  • zakelijk.

Hoe zij dit project hebben ervaren

Leo Overmars
directeur-bestuurder Wovesto, Sint-Oedenrode

"AppeltjeZ heeft ons enorm geholpen om Wovesto te profileren zoals we dat graag wilden. Met de nieuwe huisstijl zijn we herkenbaarder en ook ├ęcht een stuk dichter bij de mensen."